tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ratsastushistoriani

Sanon nyt jo alussa,että tästä tulee pitkä postaus!Peukut niille jotka jaksaa lukea!:)


Olen ollut hevosten parissa jo niin kauan kuin muistan.Kävin pienenä selässä monet kerrat,milloin milläkin hevosella.Poneilla pääsin ratsastamaan harvoin,jos ollenkaan,sillä ratsastamassa kävin mm. mummolassa ja tätien hevosilla - paitsi talutusratsastuksissa!
Aloitin "varsinaisen" hevostelun n.5 vuotiaana,jolloin sain jo ravata!Ja ratsastaa yksin aikuisen valvonnassa.Minua ei siis enää talutettu yms.
Kävin usein ratsastamassa tätini luottohevosella Jesterillä.Sillä otinkin jo ensimmäiset laukka-askeleeni 6-vuotiaana!Siitä tämä kaikki lähti.

 


Jesteri ja minä kahdessa ylemmässä kuvassa.Jesteri oli minulle tärkeä,mahtava,upea,opetusmestari...käsittämättömän monta sanaa yhdestä käsittämättömän hienosta lämpösestä!<3    Jesteri nukkui ikiuneen 31.5.2012 selkävaivojen takia. Rakkaudella muistoa kunnioittaen!<3Syntymäpäivänäni 22.7.2009,eli kun olin 7 vuotias kummitätini antoi minulle lahjaksi 10 kerran korttilipukkeen ratsastuskouluun nimeltä Suitsila. 10 kerran jälkeen jatkoin siellä käymistä.Aloin kehittymään ja oppimaan.


Sitten aloin käydä satunnaisesti lauantain estevalmennuksessa. Siellä hypättiin liian vaikeita tehtäviä 7 vuotiaalle,että siirryin takaisin normaaleille tunneille.Ratsastin vuoden 2010 kevääsen asti normitunneilla,kunnes aloin kisaamaan.

Voi että se oli huimaa!Kisasin vaihtelevin tuloksin ensin ristikko luokassa ja sitten siirryin 60 cm.Nykyisin kisaan 60 cm,paitsi sunnuntaina 15.3. on ensimmäinen 80 cm luokkani.Katsotaan miten käy! ;)Vuonna 2013 keväällä aloin etsimään tallia lähempää.jotain uutta.Aloin tajuta etten enää päässyt keittymään Suitsilan tunneilla. Löysin LakuStallin. Kaikki oli sinne mentäessä niin uutta ja hienoa! Tykästyin paikkaan täysin ja aloin käydä siellä.Siitä alkoikin suuri projekti.Esteistuntani oli hirveässä kunnossa. Sitä ollaan työllä ja vaivalla yritetty parantaa,ja jotain tuloksia ollaankin jo saatu aikaan!;) Kouluratsastuksessa sain myös hyviä vinkkejä ja aloin ymmärtämään istuntaani ja kehonhallintaani.  LakuStallilla sain myös tutustua uskomattomiin hevospersoonoihin,joista yksi oli minulle äärimmäisen tärkeä Trixi.
Sain myös osallistua kisoihin ja muihin sellaisiin.Ja tässä minä nyt olen. 6 ja puoli vuotta ratsastanut tytön rääpäle,joka on hiellä ja kipeällä selällä saanut kirjoitettua ratsastushistoriani tänne!Mutta nyt tarkemmin sunnuntain kisoihin!Eli meen Reinolla,taas vaihteeksi!:D  Mutta nyt rohkaistuin ja ilmottauduin 80 cm luokkaan. Voi herranjestas mitä oonkaan tehny! :D  Mutta sunnuntain kisoja ootellen!


Löytyykö sun ratsastushistoriasta samoja asioita kun mulla?Kerro ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti